Kaymaklı Kayısı Tatlısı

Kaymaklı Kayısı Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kaymaklı Kayısı Tatlısı için

Malzemeler

  • 250 gr kayısı marmeladı
  • 400 gr kaymak
  • 4 yumurta akı
  • 200 gr Antep fıstığı
Kaymaklı Kayısı Tatlısı

Nasıl Yapılır

Kaymağın yarısını bir tepsiye yayın. Üzerine kayısı marmeladını yayın. Antep fıstığını serpiştirin. En üste kalan kaymağın yarısını yayın. Dört yumurta akını çok az tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın ve kaymağın üzerini kaplayacak şekilde yayın. Üzerini pürmüz ile yakın. Soğuduktan sonra üzerine fıstık serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Yaklaşık 30 dakika da hazırlayabileceğiniz pratik kayısı tatlısını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo