ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI KAYISI TATLISI

Kaymaklı Kayısı Tatlısı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı Kayısı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kayısı marmeladı
  • 400 gr kaymak
  • 4 yumurta akı
  • 200 gr Antep fıstığı

Kaymaklı Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kaymağın yarısını bir tepsiye yayın. Üzerine kayısı marmeladını yayın. Antep fıstığını serpiştirin. En üste kalan kaymağın yarısını yayın. Dört yumurta akını çok az tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın ve kaymağın üzerini kaplayacak şekilde yayın. Üzerini pürmüz ile yakın. Soğuduktan sonra üzerine fıstık serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Yaklaşık 30 dakika da hazırlayabileceğiniz pratik kayısı tatlısını da notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!