Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı

Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 2 şeftali
  • 5 kayısı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3 yemek kaşığı su
  • 100 ml krema

Üzeri için

  • Kayısı ve şeftali dilimleri
  • Nane yaprakları
Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı

Nasıl Yapılır

Suyu bir kaseye alıp toz jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Şeftalilerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkararak şeftalilere ekleyin ve püre haline getirin. Pudra şekeri ve vanilya ilave edip sos tenceresinde birkaç dakika pişirin. Jelatini içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve şeftali püresini ayrı bir kasede karıştırıp kremaya ekleyin. Karışımı içine streç film konmuş kaselere paylaştırıp derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Tatlıları ters çevirerek servis tabağına aktarın. Üzerini şeftali ve kayısı dilimleri ile süsleyerek servis yapın. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo