ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISILI-ŞEFTALİLİ YOĞURT TATLISI

Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 2 şeftali
  • 5 kayısı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3 yemek kaşığı su
  • 100 ml krema

Üzeri için

  • Kayısı ve şeftali dilimleri
  • Nane yaprakları

Kayısılı-Şeftalili Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Suyu bir kaseye alıp toz jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Şeftalilerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkararak şeftalilere ekleyin ve püre haline getirin. Pudra şekeri ve vanilya ilave edip sos tenceresinde birkaç dakika pişirin. Jelatini içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve şeftali püresini ayrı bir kasede karıştırıp kremaya ekleyin. Karışımı içine streç film konmuş kaselere paylaştırıp derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Tatlıları ters çevirerek servis tabağına aktarın. Üzerini şeftali ve kayısı dilimleri ile süsleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!