ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISILI MİLFÖY

Kayısılı Milföy

Kayısılı milföy

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Milföy Tarifi İçin malzemeler

  • 8 milföy hamuru

Kreması için

  • 250 ml süt 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 
  • 3 yumurtanın sarısı 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 7-8 kayısı 

Üzeri için

  • File Antep fıstığı

Kayısılı Milföy Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile parçalar kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerlerine bastırarak inceltin.
  • Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sıkıp,ince dilimlenmiş kayısıları yerleştirin. Üzerine bir kat milföy daha koyup tekrar krema sıkın ve kayısı dilimleri yerleştirin. İkişer katlı olacak şekilde milföyler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerlerine file Antep fıstığı serpiştirip servis yapın.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!