Kayısı Peltesi

Kayısı Peltesi
29 Mayıs 2023
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kayısı Peltesi için

Malzemeler

  • 250 g kayısı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • File badem
Kayısı Peltesi

Nasıl Yapılır

Kayısı, toz şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kalan bir su bardağı suyu, avilyayı ve nişastayı birlikte karıştırıp yavaş yavaş tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Pelteyi servis kaplarına paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini file bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çilekli pelte ya da portakal peltesi tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo