ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISI PELTESİ

Kayısı Peltesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısı Peltesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g kayısı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • File badem

Kayısı Peltesi Nasıl Yapılır?

Kayısı, toz şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kalan bir su bardağı suyu, avilyayı ve nişastayı birlikte karıştırıp yavaş yavaş tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Pelteyi servis kaplarına paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini file bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çilekli pelte ya da portakal peltesi tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!