Kayısı Peltesi

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Kayısı Peltesi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 250 g kayısı
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- File badem
Kayısı Peltesi Nasıl Yapılır?
Kayısı, toz şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kalan bir su bardağı suyu, avilyayı ve nişastayı birlikte karıştırıp yavaş yavaş tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Pelteyi servis kaplarına paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini file bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çilekli pelte ya da portakal peltesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR