ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KARPUZLU KROKAN TART

Karpuzlu Krokan Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karpuzlu Krokan Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 80 gr margarin
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 200 gr çikolata
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 salkım üzüm
  • toz şeker

Karpuzlu Krokan Tart Nasıl Yapılır?

80 gr margarini tavada eritip ılınmaya bırakın. 1 paket pötibör bisküviyi robotta ezip bir kaseye alın ve margarini ilave edip karıştırın. Alçak kenarlı fırın kabını yağlı kağıtla kaplayıp hazırladığınız bisküvili karışımı aktarın. Kaşığın tersi ile düzelterek kalıbın her tarafına eşit olarak yayın. Katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin. 200 gr çikolatayı kırıp 1.5 çay bardağı süte ilave edin. Benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Bir yumurta akını kar gibi oluncaya kadar mikserle çırpın. 1 salkım üzümü önce yumurta akına sonra toz şekere bulayıp bir kenarda bekletin. Tartı buzluktan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine ılık çikolatayı yayıp tekrar buzluğa alın. Katılaşınca dolaptan çıkarıp dondurma kaşığı veya top şeklinde bıçakla soğuk karpuzdan parçalar kesin. Üzümlerle birlikte tartın üzerine yerleştirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!