ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KARADUTLU VE DAMLA SAKIZLI STRUDEL

Karadutlu Ve Damla Sakızlı Strudel

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karadutlu Ve Damla Sakızlı Strudel Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 baklava yufkası
  • 100 g eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 2 su bardağı karadut
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı reçeli

Üzeri için

  • 100 g beyaz çikolata

Karadutlu Ve Damla Sakızlı Strudel Nasıl Yapılır?

Baklava yufkalarını aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. İç harcı için karadut, pudra şekeri ve damla sakızı reçelini geniş bir kasede harmanlayın. Harcı baklava yufkalarının ortasına yayıp rulo şeklinde sarın. Yufkaların üzerine kalan tereyağını sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı bir sıkma torbasına doldurup strudelin üzerini süsleyin. Ilık servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!