ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ERİK VE HURMA DOLMASI

Erik Ve Hurma Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik Ve Hurma Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 6 sarı erik kurusu
  • 6 siyah erik kurusu
  • 6 hurma kurusu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 150 ml su
  • 60 gr badem (kabuğu soyulmuş)

Erik Ve Hurma Dolması Nasıl Yapılır?

Sarı ve siyah erik kuruları ile kuru hurmaları iyice yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Meyvelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve meyveler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Meyvelerin suyunu süzüp çekirdeklerini çıkarın. Tencerede kalan suya şekeri ilave edin ve şurup kıvamına gelene kadar hızlı ateşte kaynatın. Erik ve hurmaların içine bademleri doldurun. Servis tabağına dizin. Şurubu meyvelerin üzerine döküp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!