Elmalı Yufka Pay

28 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Elmalı Yufka Pay
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Yufka Pay için

Malzemeler

  • 3 elma
  • 75 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 75 gr kuru üzüm
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 2 baklava yufkası
  • 30 gr eritilmiş margarin
Elmalı Yufka Pay

Nasıl Yapılır

Kolay hazırlanan meyveli tarifler arasında iyi bir seçim. Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve ufak küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede toz şeker ve limon suyuyla birlikte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru üzümleri ve tarçını ilave edip karıştırın. Orta boy bir pay kalıbına aktarıp üzerini düzeltin ve soğumaya bırakın. Yufkaları parçalayıp iyice yağlayın. Karışımın üzerine bolca serpin ve üzerini tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo