ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI YUFKA PAY

Elmalı Yufka Pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Yufka Pay Tarifi İçin malzemeler

  • 3 elma
  • 75 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 75 gr kuru üzüm
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 2 baklava yufkası
  • 30 gr eritilmiş margarin

Elmalı Yufka Pay Nasıl Yapılır?

Kolay hazırlanan meyveli tarifler arasında iyi bir seçim. Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve ufak küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede toz şeker ve limon suyuyla birlikte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru üzümleri ve tarçını ilave edip karıştırın. Orta boy bir pay kalıbına aktarıp üzerini düzeltin ve soğumaya bırakın. Yufkaları parçalayıp iyice yağlayın. Karışımın üzerine bolca serpin ve üzerini tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!