ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI KITIRLAR

Elmalı Kıtırlar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Kıtırlar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 elma
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hamuru için

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/3 su bardağı esmer şeker
  • 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı doğranmış fındık

Elmalı Kıtırlar Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın ve tavaya alın. Üzerine şeker, vanilya, tarçın ve tereyağı ekleyip orta ateşte pişirin. Kavanozlara paylaştırın. Un, yulaf ezmesi, şeker, fındık ve tereyağını bir kapta iyice karıştırın ve elmaların üzerine serpiştirin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak ya da oda sıcaklığında isteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapın.

*Kullanılan su bardağı 240 ml dir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!