ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI KAVANOZ TATLISI

Elmalı Kavanoz Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Kavanoz Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 elma
  • 1/3 su bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam rendelenmiş muskat

Üzeri için

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 115 gr tereyağı (eritilmiş)

Elmalı Kavanoz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 6 kavanoz veya küçük fırın kaplarının içlerini hafifçe yağlayın. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Limon suyu, vanilya, bal, rendelenmiş muskat ve tarçını ekleyip iyice harmanlayın. Karışımı pişirme kaplarına paylaştırın. Yulaf ezmesi, esmer şeker, un, tarçın ve tuzu bir kapta karıştırın. Eritilmiş tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun. Hamuru elmaların üzerine serpiştirin ve fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!