ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI BAR

Elmalı Bar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Bar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 220 g tereyağı (oda ısısında)
  • 220 g toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 200 g un
  • 75 g hazır kek un
  • 2 yemek kaşığı vanilyalı puding tozu
  • 4 elma (ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için

  • 75 g un
  • 95 g hazır kek un
  • 75 g esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 90 g tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)

Elmalı Bar Nasıl Yapılır?

Üzeri için; unları, şeker, tarçın ve tereyağını parmak uçlarınızla yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat derin dondurucuda bekletin. 20x30 cm ölçülerinde bir fırın kabına kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını mikserle iyice çırpın. Elenmiş unları ve puding tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru fırın kabına bastırarak yayın ve 25 dakika pişirin. 15 dakika soğutun. Elma dilimleri, bal, rendelenmiş limon kabuğunu yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve kapağı kapalı olarak orta ateşte 5 dakika pişirin. Tabanın üzerine pişirdiğiniz elma dilimlerini yerleştirin. Dondurduğunuz hamuru irice rendeleyip elmaların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!