ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR BÖĞÜRTLENLİ VE LİMONLU MİNİ PAVLOVALAR

Böğürtlenli ve limonlu mini pavlovalar

Böğürtlenli ve limonlu mini pavlovalar

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Böğürtlenli ve limonlu mini pavlovalar tarifi için malzemeler

Pavlova için

  • 6 yumurta akı
  • Bir tutam tuz
  • 330 g pudra şekeri
  • 1.5 çay kaşığı beyaz sirke
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Limon kreması için

  • 4 yumurta sarısı
  • 50 g pudra şekeri
  • 100 ml limon suyu
  • 60 g tereyağı (Oda ısısında)

Böğürtlen sosu için

  • 100 g böğürtlen
  • 100 g pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 limon suyu
  • 300 g mascarpone peyniri

Böğürtlenli ve limonlu mini pavlovaların üzeri için

  • Limon kabuğu rendesi
  • Dondurulmuş veya taze böğürtlen

Böğürtlenli ve limonlu mini pavlovalar Nasıl Yapılır

Kimsenin hayır diyemeyeceği enfes böğürtlenli ve limonlu mini pavlovalar...

  • Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıplara kaşıkla paylaştırın. Kalıpları fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fakat renginin değişmemesine dikkat edin. Fırını kapatın. Fırın kapağının arasına peçete sıkıştırıp hafif aralık bırakarak tamamen soğuyana kadar kapağını açmadan fırında tutun (6 saat veya bütün gece).
  • Limon kreması için; yumurta sarıları ve şekeri tencerede iyice çırparak sos haline getirin. Limon suyu ve tereyağını ekleyerek koyu kıvam alana kadar orta ateşte karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Böğürtlen sosu için; böğürtlen ve pudra şekerini bir sos tavasına alın ve suyu ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar pişirip sos haline getirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra mascarpone peyniri ile karıştırın.
  • Mini pavlovalarınızı limon kreması ve mascarpone peynirli böğürtlen sosunuzla süsleyerek servis yapın.

Nefis kırmızı meyveli pavlova tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.