ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ BADEMLİ PORTAKAL TATLISI

Bademli Portakal Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Portakal Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 portakal
  • 250 gr toz şeker
  • 50 gr kabuğu çıkarılmış badem

Bademli Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır?

Dört portakalın kabuğunu soyup bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyin. Geniş bir tavaya yan yana dizin. Kalan portakalların kabuğunu kibrit çöpü inceliğinde uzun parçalar şeklinde kesip suyunu sıkın. Portakal dilimlerinin üzerine şeker, portakal kabukları ve suyunu ilave edin. Bademleri serpin. 10 dakika orta ateşte pişirin. Oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında soğutun. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!