ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUT TATLISI

Armut Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 armut
  • 2 su bardağı su + 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı file badem
  • Nane yaprağı

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Armutların kabuklarını soyun. 2 su bardağı suyu kaynatın. Armutları bu suda 10 dakika haşlayın. Armutları kevgir ile süzüp suyunu ayırın. Bir tencerede toz şeker ve 2 kaşık suyu kısık ateşte, şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ayırdığınız armut suyunu ilave edip hızlıca karıştırarak kaynatın. Tarçını ilave edin. Armutları ekleyip ara ara çevirerek kapağı açık olarak suyu azalıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. Üzerine file badem serpip, nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!