ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AHUDUDU TOPLARI

Ahududu Topları

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ahududu Topları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr ahududu püresi
  • 45 gr toz şeker
  • 2.5 yaprak çok soğuk su ile ıslatılmış jelatin
  • 200 gr krem şanti

Süslemek için

  • 250 gr beyaz çikolata
  • Taze meyveler

Ahududu Topları Nasıl Yapılır?

Isıtılmış ahududu püresinin yarısına şeker ilave edip eritin. Suda yumuşattığınız jelatini ekleyin. Kalan soğuk ahududu püresinin üzerine aktarın. Krem şantiyi ilave edip karıştırın. Yarım küre şeklindeki kalıplara paylaştırın. Buzdolabına alıp donunca kalıptan çıkarın. Yarım küreleri birleştirip yuvarlak hale getirin. Ahududu toplarını benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolataya bulayın. Çatalla şekillendirip buzdolabına alın. Buzdolabından çıkarıp bisküvi, dilimlenmiş meyveler, nane yaprağı veya isteğe göre meyve püresi ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!