ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ZEYTİNLİ VE YUMURTALI KEK

Zeytinli ve yumurtalı kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli ve yumurtalı kek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • Yarım demet dereotu
  • 3 haşlanmış yumurta

Zeytinli ve yumurtalı kek Nasıl Yapılır

Yumurtalar, zeytinyağı ve sütü geniş bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın. Beyaz peynir, zeytin ve ince kıydığınız dereotunu da ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı yağladığınız baton bir kek kalıbına dökün. Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun ve bütün olarak kalıba bastırarak yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.