ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ YOĞURTLU VE LİMONLU KEK

Yoğurtlu Ve Limonlu Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Ve Limonlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 +1/3 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/3 su bardağı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/3 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Yoğurtlu Ve Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Unu eleyin. Kabartma tozu ve tuz ile harmanlayın. Ayrı bir kapta yoğurt ve 1 su bardağı şekeri çırpın. Yumurtalar, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Un karışımını ilave ederek karıştırın. Yağ ve haşhaş tohumunu hamura ekleyin. Kek karışımını yağlanmış veya yağlı kağıt serili baton kek kalıbına aktarın. 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Limon suyu ve şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine gezdirin. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!