ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VİŞNELİ KEK

Vişneli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Kek Tarifi İçin malzemeler

Üzeri için

  • 90 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı toz şeker

Kek için

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 120 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 4 yumurta
  • 400 gr çekirdeksiz vişne
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Vişneli Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi kek tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Un, tuz ve şekeri mutfak robotunun hamur yoğurma haznesine alın. Soğuk tereyağını ekleyip robotu kısa aralıklarla çalıştırın. Ufak hamur parçaları haline gelince buzdolabına alın. 30 dakika bekletin.

Kek için, un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Tereyağı ve pudra şekeri başka bir kapta çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekledikten sonra mikserin hızını düşürüp unu ilave edin.

Hamuru yağlanmış yuvarlak veya kare bir kalıba aktarın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Üzerine vişneleri dizip buzdolabından çıkardığınız hamuru serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!