ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TAZE FASULYELİ VE ZEYTİNLİ BATON KEK

Taze Fasulyeli Ve Zeytinli Baton Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Fasulyeli Ve Zeytinli Baton Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr taze fasulye
  • 100 gr kurutulmuş domates
  • 100 gr çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • 200 gr un
  • 3 yumurta
  • 100 ml süt
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr rendelenmiş gravyer peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Taze Fasulyeli Ve Zeytinli Baton Kek Nasıl Yapılır?

Taze fasulyeyi ayıklayıp haşlayın ve soğumaya bırakın. Derin bir kaba yumurtalar, süt ve zeytinyağını ekleyip çırpın. Üzerine un, tuz, baharatlar ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak taze fasulye, zeytin ve doğradığınız kurutulmuş domatesi de ilave edip kaşık ile karıştırın. İçini yağladığınız baton kek kalıbına malzemeyi döküp yayın. Önceden sıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp üzerine peyniri serpin. Tekrar fırına verip kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!