ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PEKMEZLİ KEK

Pekmezli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pekmezli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2/3 su bardağı tam buğday unu
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • ¼ tatlı kaşığı çekilmiş karanfil
  • ¼ tatlı kaşığı yenibahar
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Pekmezli Kek Nasıl Yapılır?

Kek yaparken özellikle yağ başta olmak üzere tüm katkı maddelerinin oda ısısında olmasına dikkat edin. Dikdörtgen ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp, zeminine yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu ve baharatları bir kaseye eleyin. Kuru üzümleri başka bir kaba alın ve 2 yemek kaşığı un ilave ederek harmanlayın. Tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Pekmezi ilave edin. Hepsini karıştırıp yağladığınız kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip fırından alın. Soğuyunca kare dilimler kesip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!