ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LİMON MERENGLİ CUPCAKE

Limon Merengli Cupcake

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Merengli Cupcake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 130 gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 195 gr un
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 60 ml süt

Mereng için

  • 2 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı toz şeker

Limon Merengli Cupcake Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu ilave edin.

Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin.

Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen cupcake’leri ızgara teli üzerine alarak soğumasını bekleyin.

Mereng için, oda sıcaklığındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın. Mikserin önce düşük hızında daha sonra hızını arttırarak çırpın. Koyulaşınca toz şekeri azar azar ilave edip 3 dakika daha çırpın.

Hazırladığınız merengi soğuyan keklerin üzerine sürün. Küçük bir kaşığın sırtıyla tepecikler oluşturun. Kekleri tepsiye dizip fırın ızgarasında üzerlerini hafif kızartın. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!