İncirli Ve Keçi Peynirli Tuzlu Kek

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
İncirli Ve Keçi Peynirli Tuzlu Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Ve Keçi Peynirli Tuzlu Kek için

Malzemeler

  • 250 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yumurta
  • 150 g eritilmiş tereyağı
  • 2~3 dal taze biberiye
  • 150 ml süt

Arası için

  • 100 g keçi peyniri
  • 3 incir
İncirli Ve Keçi Peynirli Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır

Un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi derin bir kaba eleyin. Yumurtalar, tereyağı ve sütü bütün malzeme birbiriyle karışana kadar çırpın. Yumurtalı karışımı unlu karışıma yavaşça ekleyip karıştırın. İnce kıydığınız taze biberiyeyi ekleyin. Hazırladığınız harcın yarısını yağlı kağıt serili bir fırın kabına dökün. İri doğradığınız keçi peyniri ve yuvarlak dilimlediğiniz inciri harcın ortasına koyarak hafif bastırın. Kalan harcı üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo