ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ İNCİRLİ VE KEÇİ PEYNİRLİ TUZLU KEK

İncirli ve keçi peynirli tuzlu kek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli ve keçi peynirli tuzlu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yumurta
  • 150 g eritilmiş tereyağı
  • 2~3 dal taze biberiye
  • 150 ml süt

Arası için

  • 100 g keçi peyniri
  • 3 incir

İncirli ve keçi peynirli tuzlu kek Nasıl Yapılır

Un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi derin bir kaba eleyin. Yumurtalar, tereyağı ve sütü bütün malzeme birbiriyle karışana kadar çırpın. Yumurtalı karışımı unlu karışıma yavaşça ekleyip karıştırın. İnce kıydığınız taze biberiyeyi ekleyin. Hazırladığınız harcın yarısını yağlı kağıt serili bir fırın kabına dökün. İri doğradığınız keçi peyniri ve yuvarlak dilimlediğiniz inciri harcın ortasına koyarak hafif bastırın. Kalan harcı üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.