ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ VE AYRANLI KEK

Hindistan Cevizli Ve Ayranlı Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Ve Ayranlı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 440 g toz şeker
  • 5 yumurta
  • 140 g un
  • 80 g toz Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ayran

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Ve Ayranlı Kek Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpmaya devam edin. Kalan tüm malzemeyi ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı, yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!