ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ VE ANANASLI BATON KEK

Hindistan Cevizli Ve Ananaslı Baton Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Ve Ananaslı Baton Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi
  • 113 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 200 ml krema
  • 200 gr ananas konservesi

Hindistan Cevizli Ve Ananaslı Baton Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hindistan cevizini fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 6-7 dakika bekletin. Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp un serpiştirin. Un, karbonat ve tuzu kek çırpma kabına eleyip harmanlayın. Tereyağı ve şekeri çırpma kabında mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Un karışımının 2/3 ünü hamura ekleyin. Kremayı azar azar ilave edin. Kalan unu ekleyip karıştırın. Ananası küp şeklinde kesip hamura ekleyin. 1 su bardağı hindistan cevizini ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru kek kalıbına aktarın. Kalan hindistan cevizini üzerine serpiştirin ve fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp tel ızgara üzerinde ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!