ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HAVUÇLU VE ELMALI KEK

Havuçlu Ve Elmalı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Ve Elmalı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 golden elma
  • 1.5 su bardağı un
  • 4 havuç
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker

Havuçlu Ve Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Havuçları temizleyip rendeleyin. Bir elmayı soyup zar şeklinde doğrayın ve kalanları kabuklu olarak dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Elmaları kararmamaları için limonlu suya batırıp çıkarın ve teflon tavaya alın. Üzerlerine şeker veya yarım çay kaşığı tarçın serpip hafif karamelize olana kadar pişirin. Ilık olarak muhafaza edin.

Oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve pudra şekeri çukur bir kapta çırpın. 4 yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Sarıları pudra şekerli tereyağına ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya, bir çay kaşığı tarçın, havuç, toz badem ve zar şeklinde doğranmış elmayı ekleyip malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın.

Kar halinde çırpılmış yumurta aklarını ilave edip pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen fırın kalıbına döküp üzerine esmer şeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip karamelize edilmiş elma dilimleriyle birlikte servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!