Havuçlu Ve Elmalı Kek

Havuçlu Ve Elmalı Kek
14 Şubat 2023

Havuç ve elmanın  bu uyumuna inanamayacaksınız. Havuç ve elma ile hazırlanan bu kek adeta son bahar ve kış aylarına uygun bir lezzet. Dilerseniz içerisine kuruyemiş parçaları ve tarçın gibi sevdiğiniz baharatları ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin yapım aşamaları aşağıda. 

Dilerseniz klasik elmalı kek tarifine de göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Ve Elmalı Kek için

Malzemeler

  • 3 golden elma
  • 1.5 su bardağı un
  • 4 havuç
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
Havuçlu Ve Elmalı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları temizleyip rendeleyin. 
  2. Bir elmayı soyup zar şeklinde doğrayın ve kalanları kabuklu olarak dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin. 
  3. Elmaları kararmamaları için limonlu suya batırıp çıkarın ve teflon tavaya alın. 
  4. Üzerlerine şeker veya yarım çay kaşığı tarçın serpip hafif karamelize olana kadar pişirin. Ilık olarak muhafaza edin.
  5. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve pudra şekeri çukur bir kapta çırpın. 
  6. 4 yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Sarıları pudra şekerli tereyağına ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın. 
  7. Un, kabartma tozu, vanilya, bir çay kaşığı tarçın, havuç, toz badem ve zar şeklinde doğranmış elmayı ekleyip malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın.
  8. Kar halinde çırpılmış yumurta aklarını ilave edip pürüzsüz bir hamur hazırlayın. 
  9. Hamuru yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen fırın kalıbına döküp üzerine esmer şeker serpiştirin. 
  10. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip karamelize edilmiş elma dilimleriyle birlikte servis yapın.
Püf Noktası
  • Elmaların kararmaması için soyduktan sonra hemen pişirin ya da limonlu su içerisinde bekletin.
  • Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  • Tarçını kek harcına da ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyebilirsiniz.
  • Elmaları dilerseniz küp küp ya da dilim dilim şeklinde hazırlayabilirsiniz.
  • Harca damak tadınıza göre kuruyemiş ilave edebilirsiniz. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo