ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ GÜL KOKULU KEKLER

Gül Kokulu Kekler

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Gül Kokulu Kekler Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr bitter çikolata
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr pudraşeker
  • 3 yumurta
  • 2 çorba kaşığı gülsuyu
  • 75 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kavrulmuş fındık

Gül Kokulu Kekler Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip harmanlayın. Fındığı mutfak robotunda irice çekin.

Bitter çikolataları elinizde kırıp ısıya dayanıklı bir cam kaba alın. Tereyağını da küp şeklinde kesip kabın içine ilave edin. Cam kaseyi kaynar suyun üzerinde tutup buharıyla (benmari usulü) çikolata ve tereyağını eritin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Pudraşeker ve yumurtaları mikserle 1-2 dakika çırpın. Eritilip ılınmış çikolatalı karışım ile gül suyunu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. En son unlu karışımı ve fındık içini ekleyin. Tahta bir kaşıkla malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın.

Karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Gonca güllerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!