ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ FASULYE TURŞULU MISIR UNU KEKİ

Fasulye Turşulu Mısır Unu Keki

Fasulye turşulu mısır unu keki

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fasulye Turşulu Mısır Unu Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 10-15 fasulye turşusu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt 
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4.5 su bardağı mısır unu
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam toz şeker

Fasulye Turşulu Mısır Unu Keki Nasıl Yapılır?

  • İnce doğradığınız fasulye turşularını tereyağında hafif karamelize oluncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtalar, süt, zeytinyağı ve süzme yoğurdu bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. Kalan malzemeler ve kavurduğunuz fasulye turşularını ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Harcı hafif yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar 40-45 dakika pişirip fırından alın. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!