ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ARMUTLU VE ÇİKOLATALI KEK

Armutlu Ve Çikolatalı Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armutlu Ve Çikolatalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 250 g tereyağı
  • 250 g bitter çikolata
  • 5 yumurtanın sarısı
  • 3 yumurta
  • 200 g toz şeker
  • 80 g un
  • 1 paket vanilya

Armutlar için

  • 4 Santa Maria armudu (küçük boy)
  • Yarım su bardağı pekmez

Üzeri için

  • 80 g bitter çikolata

Armutlu Ve Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları, yumurtalar ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyene kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ilınan tereyağlı çikolata, un ve vanilyayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Fırına dayanıklı servis kaplarını tereyağı ile yağlayıp çikolatalı kek harcını kaplara paylaştırın. Kabuklarını soyduğunuz armutları bütün olarak pekmeze batırıp servis kaplarının ortasına yerleştirin. Armutlu kekleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerini benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!