ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ ZENCEFİLLİ LİMONATA

Zencefilli Limonata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Limonata Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet limon 
  • 1 yarım kibrit kutusu kadar zencefil
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 3 sap nane
  • 1 litre su
  • Her bardak için bir üzüm tanesi
  • Her bardak için 2-3 dilim elma

Zencefilli Limonata Nasıl Yapılır?

  • Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonun yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
  • Limon suyu, zencefil su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
  • Dolapta 15-20 dk kadar dinlendirin.
  • Bir tülbent yardımı ile süzün.
  • Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin.
  • Limonatayı doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!