Zencefilli Limonata

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika

Zencefilli Limonata Tarifi İçin malzemeler
- 5 adet limon
- 1 yarım kibrit kutusu kadar zencefil
- 6 yemek kaşığı bal
- 3 sap nane
- 1 litre su
- Her bardak için bir üzüm tanesi
- Her bardak için 2-3 dilim elma
Zencefilli Limonata Nasıl Yapılır?
- Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonun yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
- Limon suyu, zencefil su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
- Dolapta 15-20 dk kadar dinlendirin.
- Bir tülbent yardımı ile süzün.
- Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin.
- Limonatayı doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR