ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ PRENSES PUDİNGİ

Prenses pudingi

Prenses pudingi

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Prenses pudingi tarifi için malzemeler

  • 6 orta boy sarı golden elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık içi
  • 1 lt süt
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurtanın akı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri

Prenses pudingi Nasıl Yapılır

  • Elmaları soyup, çok ince yarım ay şeklinde doğrayın ve geniş bir tencereye aktarın. Şekeri üzerine serpip, kısık ateşte tencereyi sallayarak 7-8 dakika pişirip ocaktan alın.
  • Meyveleri fırına dayanıklı kenarları yüksek bir kaba (Oval cam kap kullanabilirsiniz) yerleştirin.
  • Muhallebi için süt, yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktararak iyice çırpın. Orta ısılı ateşte, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak, katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp, sıcak haldeyken meyvelerin üzerine aktarın ve üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın.
  • Yumurta aklarını derin bir cam kaba koyup, pudra şekerini ekleyin. Mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, en az 6-8 dakika çırpın. Krema torbasına aktarıp istediğiniz şekilde muhallebinin üzerine sıkın.
  • Fırının yalnızca ızgara kısmını yakıp, 180-200 dereceye ayarlayın. Tatlının üzerindeki mereng kısmının kızarmasını bekleyin. Fırından çıkarıp iyice soğuyunca servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.