ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ PRENSES PUDİNGİ

Prenses Pudingi

Prenses pudingi

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Prenses Pudingi Tarifi İçin malzemeler

  • 6 orta boy sarı golden elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık içi
  • 1 lt süt
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurtanın akı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri

Prenses Pudingi Nasıl Yapılır?

  • Elmaları soyup, çok ince yarım ay şeklinde doğrayın ve geniş bir tencereye aktarın. Şekeri üzerine serpip, kısık ateşte tencereyi sallayarak 7-8 dakika pişirip ocaktan alın.
  • Meyveleri fırına dayanıklı kenarları yüksek bir kaba (Oval cam kap kullanabilirsiniz) yerleştirin.
  • Muhallebi için süt, yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktararak iyice çırpın. Orta ısılı ateşte, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak, katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp, sıcak haldeyken meyvelerin üzerine aktarın ve üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın.
  • Yumurta aklarını derin bir cam kaba koyup, pudra şekerini ekleyin. Mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, en az 6-8 dakika çırpın. Krema torbasına aktarıp istediğiniz şekilde muhallebinin üzerine sıkın.
  • Fırının yalnızca ızgara kısmını yakıp, 180-200 dereceye ayarlayın. Tatlının üzerindeki mereng kısmının kızarmasını bekleyin. Fırından çıkarıp iyice soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!