Peynirli Ve Limonlu Mus

11 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Peynirli Ve Limonlu Mus
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Peynirli Ve Limonlu Mus için

Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 250 gr labne peyniri
  • 3 yumurta akı
  • File antep fıstığı
  • Nane yaprağı
Peynirli Ve Limonlu Mus

Nasıl Yapılır

Suyu tencerede kaynatın. Üzerine suya değmeyecek şekilde bir kap yerleştirin. Yumurta sarılarını ve pudra şekeri kaba aktarıp mikser ile iyice çırpın. Malzeme homojen olunca ocaktan alıp üzerine suyunu süzdüğünüz labne peyniri ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını beyazlaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız peynirli karışıma spatula yardımıyla yavaş yavaş ekleyin. Musu kuplara aktarın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra file antep fıstığı ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Dilerseniz, hafif ve lezzetli limonlu mus tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo