ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ HELVALI MUHALLLEBİ

Helvalı Muhalllebi

Helvalı muhalllebi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Helvalı Muhalllebi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 125 g kakaolu tahin helvası
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Damla çikolata
  • Kavrulmuş susam

Helvalı Muhalllebi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi dönüp kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Un altın sarısı rengi almaya başladığında tahin helvasını ekleyerek 5-6 dakika daha kavurun.
  • Sütü ilave edip çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın. Süt hafif ılınmaya başladığında toz şeker ve vanilyayı da ekleyip, muhallebi kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp pürüzsüz kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Helvalı muhallebiyi servis kaplarına paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerlerini damla çikolata ve kavrulmuş susam ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!