Helvalı Muhalllebi

Helvalı Muhalllebi
13 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Helvalı Muhalllebi için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 125 g kakaolu tahin helvası
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Damla çikolata
  • Kavrulmuş susam

Helvalı Muhalllebi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi dönüp kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Un altın sarısı rengi almaya başladığında tahin helvasını ekleyerek 5-6 dakika daha kavurun.
  2. Sütü ilave edip çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın. Süt hafif ılınmaya başladığında toz şeker ve vanilyayı da ekleyip, muhallebi kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp pürüzsüz kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Helvalı muhallebiyi servis kaplarına paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerlerini damla çikolata ve kavrulmuş susam ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo