ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ CEZERYE ÜZERİNDE PİŞMANİYELİ PARFE

Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe Tarifi İçin malzemeler

Elma püresi için

  • 3 yeşil elma
  • 300 ml su
  • 45 gr toz şeker

Krem parfe için

  • 3 yumurta sarısı
  • 4 yaprak jelatin
  • 50 gr tereyağı
  • 250 ml krema
  • 100 gr pişmaniye
  • 100 gr cezerye

Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe Nasıl Yapılır?

Elma püresi için elmaların kabuklarını soyup su ve şekerle pişirin. Ezerek püre haline getirin. Yaprak jelatinleri soğuk suda bekletip yumuşamalarını sağlayın. Elinizle sıkarak suyunu süzün geniş bir cam kaseye alın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpın. Benmari usulü ısıtın. Elma püresi ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Karışıma ekleyin. Pişmaniyeyi tel tel olana kadar ayırıp karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımı dilediğiniz şekilli bir kalıba doldurun. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin. Cezeryeleri pudra şekeri yardımıyla birleştirerek dikdörtgen şeklinde açın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine parfeleri yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!