ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ BALLI PEYNİR TATLISI

Ballı peynir tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı peynir tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 parça hazır baklava yufkası

İç harcı için

  • 2 su bardağı tatlı lor peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Susam
  • Bal
  • Dondurma

Ballı peynir tatlısı Nasıl Yapılır

İki kat baklava yufkasını üst üste gelecek şekilde mutfak tezgahına yayın. Üzerine lor peynirinden yayın ve dikdörtgen bir şekil elde edecek şekilde sarın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerine susam serpip bal gezdirin. Dondurma ile süsleyerek ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.