ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ SÜT REÇELLİ VE ÇİKOLATALI KEK

Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kek

Süt reçelli ve çikolatalı kek

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Kurabiye için:

  • 125 g tereyağı
  • 110 g pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya esansı
  • 225 g un
  • 35 g kakao
  • Yarım çay kaşığı Hindistan cevizi

Arası için:

  • 1 su bardağı süt reçeli
  • Üzeri için:
  • Esmer toz şeker

Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın, mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve vanilya esansını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve Hindistan cevizini ekleyip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla 24 parça kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine esmer toz şeker serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  • Ilınan kurabiyelerin yarısının üzerine süt reçeli sürüp, diğer parçalar ile üzerlerini kapatın. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!