ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI TATLILAR ÇİKOLATA KAPLI LOKUM DONUT

Çikolata kaplı lokum donut

Çikolata kaplı lokum donut

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata kaplı lokum donut tarifi için malzemeler

  • 215 g badem
  • 45 g Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı çiğ kakao tozu
  • 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 60 ml akçaağaç şurubu
  • 12 adet (180 g) çekirdeği çıkarılmış taze hurma
  • 2 yemek kaşığı goji berry

Kaplama için:

  • 200 g eritilmiş bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı gül suyu

Üzeri için:

  • Gül yaprağı
  • Kıyılmış Antep fıstığı
  • File badem

Çikolata kaplı lokum donut Nasıl Yapılır

  • Badem, Antep fıstığı, kakao, buğday kepeği, akçaağaç şurubu, hurma ve goji berryleri bir mutfak robotunda iyice parçalanana ve karışana kadar çekin. Karışımdan 2 yemek kaşığı kadar alın, top haline getirip hafifçe düzleştirin ve parmağınızı kullanarak ortasına bir delik açın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin ve hafifçe sertleşmesi için 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Çikolatayı ve gül suyunu bir kasede karıştırın. Donutları tek tek çikolataya batırın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin ve 4 tanesine gül yaprağı, 4 tanesine Antep fıstığı, 4 tanesine ise file badem serpiştirin. Biraz buzdolabında bekletip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.