Vişneli Rulo Çörek

Tarçınlı rulo çörekleri çok fazla görüyoruz ama vişnelisini deneyin bir de!♥️ Yumuşacık, içindeki vişne dolgusu, üzerindeki nefis sosu ile çayınızın, kahvenizin yanına yakışacak muhteşem bir tarif.🌟
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
20 dakika

Vişneli Rulo Çörek Tarifi İçin malzemeler
Hamur için:
- 1 çay bardağı süt (100 ml)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya( yarım paket)
- 1 yumurta
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağı (400 g)+ 2 yemek kaşığı un( yavaş yavaş elenerek eklenecek
İç sosu için:
- 200 g dondurulmuş vişne
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 1/2 çay bardağı su
Üst sosu için:
- 3 tatlı kaşığı labne
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 tatlı kaşığı bal
Vişneli Rulo Çörek Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve mayayı bir kapta iyice karıştıralım.
- Daha sonra zeytinyağı ve yumurtayı da ekleyip karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş eleyelim ve önce spatula ile daha sonra elimizle yoğuralım. Ele hafifçe yapışan bir hamur elde edeceğiz.
- Daha sonra bir kabı hafif yağlayalım ve içerisine hamuru koyup üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanmaya yakın( mayalanmada 50 dk geçmiş olsun) iç harcı için vişne, su, şekeri küçük bir tencereye alalım ara sıra karıştırarak 5 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
- 3 yemek kaşığı kadar suda nişastayı çözelim ve tencereye ekleyelim zaten sonrasında hemen kıvam alacaktır.
- Dinlenen hamuru un serpilen bir tezgahta merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım. Daha sonra iç harcı üzerine sürelim ve rulo şeklinde katlayalım.
- Ruloyu eşit 12 parçaya bölelim. Ve her parçayı hafifçe yağladığımız borcama yerleştirip üstünü örtelim ve 15 dk daha dinlendirelim.
- Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 18-19 dk kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Üst sosu için; Labne, süt ve balı iyice homojen kıvam alana kadar çırpalım. Afiyet olsun🤍

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR