ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ RULO ÇÖREK

Vişneli Rulo Çörek

Vişneli Rulo Çörek

Tarçınlı rulo çörekleri çok fazla görüyoruz ama vişnelisini deneyin bir de!♥️ Yumuşacık, içindeki vişne dolgusu, üzerindeki nefis sosu ile çayınızın, kahvenizin yanına yakışacak muhteşem bir tarif.🌟

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

1 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Rulo Çörek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 1 çay bardağı süt (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya( yarım paket)
  • 1 yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı (400 g)+ 2 yemek kaşığı un( yavaş yavaş elenerek eklenecek

İç sosu için:

  • 200 g dondurulmuş vişne
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 çay bardağı su

Üst sosu için:

  • 3 tatlı kaşığı labne
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 tatlı kaşığı bal

Vişneli Rulo Çörek Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve mayayı bir kapta iyice karıştıralım.
  • Daha sonra zeytinyağı ve yumurtayı da ekleyip karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş eleyelim ve önce spatula ile daha sonra elimizle yoğuralım. Ele hafifçe yapışan bir hamur elde edeceğiz.
  • Daha sonra bir kabı hafif yağlayalım ve içerisine hamuru koyup üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuz mayalanmaya yakın( mayalanmada 50 dk geçmiş olsun) iç harcı için vişne, su, şekeri küçük bir tencereye alalım ara sıra karıştırarak 5 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
  • 3 yemek kaşığı kadar suda nişastayı çözelim ve tencereye ekleyelim zaten sonrasında hemen kıvam alacaktır.
  • Dinlenen hamuru un serpilen bir tezgahta merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım. Daha sonra iç harcı üzerine sürelim ve rulo şeklinde katlayalım.
  • Ruloyu eşit 12 parçaya bölelim. Ve her parçayı hafifçe yağladığımız borcama yerleştirip üstünü örtelim ve 15 dk daha dinlendirelim.
  • Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 18-19 dk kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Üst sosu için; Labne, süt ve balı iyice homojen kıvam alana kadar çırpalım. Afiyet olsun🤍
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!