ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ TART KEK

Tart Kek

Tart Kek

Herkesin çok beğendiği, hafif ama tatlı isteğinizi giderecek bir o kadar da damaklarınızı şenlendirecek bir tarif.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

5 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

4 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tart Kek Tarifi İçin malzemeler

Keki için;

    • 2 adet yumurta
    • 2 çay bardağı toz şeker
    • 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 1,5 çay bardağı yoğurt
    • 2,5 çay bardağı un
    • 2 yemek kaşığı kakao(tepeleme)
    • 1/2 paket kabartma tozu 
    • 1 paket vanilya
    • Kreması için;
    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağından 2 parmak az şeker
    • 3,5 yemek kaşığı nişasta 

      Süslemek için ;

      • Çilek 

      Tart Kek Nasıl Yapılır?

      • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
      • Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin ve çırpın.
      • Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.Bir tur daha çırpın.
      • Kek harcından biraz daha cıvık olacak. Tart kalıbınızı yağlayın ve kek harcınızı dökün.
      • 160 derecelik fırında alt üst pişirme ayarında 25 dakika pişirin. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Siz yine de kontrol edin. O sırada kremasını yapın.
      • Buğday nişastasını şekeri ve sütü tencereye koyun.
      • Muhallebi kıvamına gelene kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Kabarcıklar çıktığında olmuş demektir.
      • Piştikten sonra soğumaya bırakın. Kekiniz fırında çıkıp soğuduğunda kalıptan çıkarın. Sonra muhallebiyi ortasına dökün.
      • 1 gece buzdolabında bekletin.
      • Servis ederken üzerine çilek dizebilirsiniz.
      • Şimdiden afiyet olsun.
      Yorumlar

      Yeniliklerden haberdar olun!

      Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!