ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ PORTAKALLI İRMİK PASTASI

Portakallı İrmik Pastası

Portakallı İrmik Pastası

Kış ayının  bize sunduğu portakal ile hafif bir sütlü tatlıya kim hayır diyebilir ki 🍊

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Ceydass.kitchen Tariflerime Hoşgeldiniz 🧚🏻‍♀️Bolca kalorili / Birazda Sağlıklı tarifler
13 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı İrmik Pastası Tarifi İçin malzemeler

  •  5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1-2 yemek kaşığı portakal rendesi
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 büyük boy yumurta (3 orta-küçül boy)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 portakal
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 

Portakallı İrmik Pastası Nasıl Yapılır?

  • Sütü, irmiği ve portakal rendesini kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • 1 adet portakalı soyup küp küp doğrayın sos tenceresinde 3 yemek kaşığı toz şeker ile fazla ezmeden pişirin.
  • Sütlü irmikli karışım piştikten sonra ocağın altını kapatıp içine 100gr margarin ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  • Karışım ılıdıktan sonra 2 büyük boy yumurtayı ve bir paket vanilyayı ekleyin. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökün ve üstüne portakalı ekleyin.
  • 200 derecede 40 dakika pişirin ve çıkarmadan fırından 5 dakikada sıcaklığında bekletin. Bir gece buzdolabında bekletip servis etmenizi öneririm. AFİYET OLSUN 😋
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!