Pelte
03 Haziran 2021

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pelte için

Malzemeler

  • 1,5 bardak süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • Ceviz içi ya da hindistan cevizi ile süslenebilir
Pelte

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle derin bir tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyerek ocağı açın.
  2. Malzemeler pişene kadar karıştırın.
  3. Tatlının kıvamı koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
  4. Soğuması için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  5. Soğuyan tatlıların üzerine ceviz veya hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo