ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ PELTE

Pelte

Pelte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Lakin Türk ve fırnsız talıları çok severim
3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pelte Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 bardak süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • Ceviz içi ya da hindistan cevizi ile süslenebilir

Pelte Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyerek ocağı açın.
  • Malzemeler pişene kadar karıştırın.
  • Tatlının kıvamı koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
  • Soğuması için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Soğuyan tatlıların üzerine ceviz veya hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!