Pelte
03 Haziran 2021

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pelte için

Malzemeler

  • 1,5 bardak süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • Ceviz içi ya da hindistan cevizi ile süslenebilir
Pelte

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle derin bir tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyerek ocağı açın.
  2. Malzemeler pişene kadar karıştırın.
  3. Tatlının kıvamı koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
  4. Soğuması için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  5. Soğuyan tatlıların üzerine ceviz veya hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo