Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13472 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4665 Tarif
Salata ve Meze
1165 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8257 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Cevizli Tel Kadayıf
Kazandibi
Anasayfa
Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Pelte
Pelte
Çok sevdim
03 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Yumurtasız kurabiye
Haşhaşlı Poğaça
Cevizli Tarçınlı Kek
Yaz Helvası
Beşamel Soslu Patates
Elmas Kurabiye
50 Yaş Üstü Kadınlar İçin En İyi 5 Diyet
Sağlıklı, Doyurucu ve Düşük Kalorili 20 Yulaflı Tarif
Ankara Kahvaltı Mekanları: Ankara'nın En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Pelte için
Malzemeler
1,5 bardak süt
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Ceviz içi ya da hindistan cevizi ile süslenebilir
Pelte
Nasıl Yapılır
Öncelikle derin bir tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyerek ocağı açın.
Malzemeler pişene kadar karıştırın.
Tatlının kıvamı koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
Soğuması için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Soğuyan tatlıların üzerine ceviz veya hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Tatlı Tarifleri
Sizden Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Tarifleri
55 Dakika
Creme Brüle
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Churros
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Mozaik Pasta (Lotus Kremalı)
Nezamanyiycezzz
Tatlı Tarifleri
50 Dakika
Matcha Çaylı Ve Yaseminli Sütlaç
Promedia
Tatlı Tarifleri
15 Dakika
Dağ Kekikli Muhallebi
Cagri1498
Tatlı Tarifleri
80 Dakika
Karpatka
doğuchef
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.