ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ MOR MUHALLEBİ

Mor Muhallebi

Mor Muhallebi

Rengi şahane, tadı efsane bir muhallebi! Rengini nereden aldığını görünce şaşıracaksınız.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

27 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mor Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet siyah havuç
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı hurma özü

Mor Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Havucun kabuklarını soyup derin bir tencerede havucun üzerini geçecek kadar su eklenir ve haşlanır.
  • Haşlanan havuç blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirilir.
  • Havuç püresi derin bir tencereye alınıp üzerine süt, irmik, hurma özü, hindistan cevizi şekeri ve nişasta eklenip kıvam alana kadar pişirilir.
  • Buzdolabında 4-5 saat veya 1 gece bekletildikten sonra üzeri isteğe göre süslenerek tüketilir. Ben üzerine hindistan cevizi cipsi ve antep  fıstığı tozu koydum. Afiyet olsun!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!