ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ MEYVE SOSLU TART KEK

Meyve Soslu Tart Kek

🌿MEYVE SOSLU TART KEK🌿

Merhaba arkadaşlar tariflerimin devamı için takip edip beğenir misiniz birde daha fazlası için instagram adresim @cansununmutfag

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

6 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyve Soslu Tart Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Kreması için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 türk kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket toz krem şanti
  • Yarım paket sıvı krema

Ara kat için:

  • 1 paket orman meyveli sosu tarifine göre değil 1 küçük çay bardağı su ile hazırlayalım.

Keki ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Meyve Soslu Tart Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şekeri köpürtelim. Sıvıları ve kuruları ekleyip kısa süreli çırpalım. Tart kalıbını tereyağıyla yağlayıp unlayalım.
  • Kek harcını kalıba döküp 175 derecede ısıtılmış fırına gönderelim çabuk pişiyor kalın olmadığından.
  • Bu arada benim cevizli antep fıstıklı bir karışımım vardı kek harcına onu da ekledim. Normalde gerek yok yani.
  • Fırından aldığımız keki uygun bir tabağa ters çevirelim. Süt ile nemlendirelim.
  • Hazırladığımız meyveli sosu üzerine döküp soğumaya bırakalım.
  • Kreması için krem şanti ve sıvı krema hariç tüm malzemeyi tencere içinde karıştıralım. Ocak üzerinde devamlı karıştırıp kıvam aldıralım.
  • Kaynayınca alalım. Bir kaba döküp üzerine streç yapıştıralım soğusun.
  • Soğuyan kremayı mikserde çırpalım. Toz şanti ve sıvı kremayı ekleyip hızlıca çırpalım.
  • Soğuyan kekin üzerine kremayı sıkalım. Üzerine de toz antep fıstığı eledim ve bitti gitti😍
  • Buzdolabında soğutup tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!