ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ HAVUÇLU CEZERYE TOPLARI

Havuçlu Cezerye Topları

Havuçlu Cezerye Topları

Sonbahara yakışan lezzetlerden birisi! Havuç, ceviz ve tarçın üçlüsünün uyumuna bayılacaksınız.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

4 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Cezerye Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 avuç ceviz içi 
  • 1 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi
  • 1 adet rondodan geçirilmiş wasa
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 2 yemek kaşığı bal

Havuçlu Cezerye Topları Nasıl Yapılır?

  • Havuçları rendeleyin.
  • Bir tavada çok az su ekleyerek havuçları kavurun.
  • Ocaktan aldıktan sonra bal hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan karışıma balı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Elinizle yuvarlayın ve top şekli verin.
  • Topları hindistan cevizi tozuna bulayın. 
  • Afiyet olsun...
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!