ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ HARİRE

Harire

Harire

Mardin yöresine ait bir tatlıdır. Hem hafif, hem besleyici olduğundan her saat için şık bir ikramlık olur. Kuplar ya da bardaklarınızda servis edebilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

selenuran Mutfak Sanatları Akademisi / Chef&Owner / Evinizdeki malzemelerle kolay tarifler
4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Harire Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pekmez
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı iri ufalanmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Harire Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak un ve şekeri tencerede karıştırıyoruz. Daha sonra pekmezi ilave ediyoruz.
  • Suyu da yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz.
  • Fokurdayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Fokurdadığında tarçın ve cevizi döküyoruz.
  • 1-2 defa daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Servis yapacağınız kuplara/bardaklara döküyoruz. Soğuduğunda buzdolabına koyarak 1-1,5 saat dolapta bekletiyoruz.
  • Not: Tercihe göre üzerine hindistan cevizi ile  ya da alt kısmına bisküvi koyarak da servis edebilirsiniz.  
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!