ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZ SOSLU İRMİK TATLISI

Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı

FRAMBUAZ SOSLU İRMİK TATLISI

Hızlıca yapabileceğim pratik ama lezzetli ve görüntüsü ile cezbedici bir tarif olsun diyorsanız bu tarifi kaydedin 🔃 Sütlü tatlılar içinde en sevdiklerimizden olup türevleri çoktur. Bugün frambuaz soslu olarak karşınızda.. 😇 Beğendiyseniz beğen butonuna bekleriz ❤️ 😇 Yorumlara da düşüncelerinizi eklerseniz sevinirim ❤️

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 12 çorba kaşığı irmik
  • 12 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı frambuaz

Üzerine;

  • Meyve
  • Toz fıstık

Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Süt, irmik ve şeker tencerede harmanlanır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Ocaktan almadan önce tereyağı eklenir ve karıştırılır.
  • Hazırlanan tatlı istenilen kalıba aktarılır. Soğuması beklenir. (ben ortasına sos koymak için tart kalıp kullandım)
  • Sos için malzemeler küçük bir tavada karıştırılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. (Sosun kıvamını biraz koyu istiyoruz bu tarifte, o nedenle nişasta az olmamalı ki kıvamı koyu olsun). Soğumaya bırakılır.
  • Kalıpta ki tatlı servis tabağına ters çevrilerek aktarılır. Soğuyan sos ortasına yayılır. Üzerine frambuaz yerleştirilir ve toz fıstık ile süslenir. (Siz gönlünüzce süsleyebilirsiniz) Afiyetle❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!