ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZ SOSLU CHEESECAKE

Frambuaz Soslu Cheesecake

Frambuaz Soslu Cheesecake

Tam kıvamında tutacak sizi hiç üzmeyecek şahane bir cheesecake tarifi


Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

4 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta 🥣
  • 2 yemek kaşığı nişasta 🥣
  • 1 yemek kaşığı un 🥣
  • 400 gr labne peyniri 🥣
  • 3/4 su bardağı şeker 🥣
  • 1 limon kabuğu rendesi 🥣
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu 🥣
  • 1 paket vanilin 🥣
  • 200 ml krema 🥣
  • 1 buçuk paket burçak bisküvi 🥣
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 🥣

Sosu için;

  • 1 kase frambuaz
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Frambuaz Soslu Cheesecake Nasıl Yapılır?

    • Bisküvileri rondoda toz haline getirin ve erimiş tereyağı ile güzelce karıştırın.
    • 17 cm lik kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayın, köşelerini ise yağlayarak bisküvili karışımı kalıba alın ve güzelce bastırın.
    • Peynirli karışım hazırlanana dek buzlukta 15 dk kadar bekletin.
    • Peynirli kısım için tüm malzemeleri önceden oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
    • Labne peyniri süzün ve şekerle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve sadece karışana dek çırpın.
    • Sırasıyla krema ve mümkünse eleyerek un ve nişasta ekleyin. En son limon suyu, kabuğunun rendesi ve vanilin ekleyin. ( Karışımı çok fazla çırpmayın içerisinde çok hava kabarcığı oluşması cheesecake'i çatlamasına sebep olur.)
    • Kelepçeli kalıbı buzluktan alın çevresini 2 kat alüminyum folyo ile kaplayın. (kenarlarının kızarmaması ve beyaz kalması için.)
    • Hazırladığınız peynirli karışımı dökün ve hava kabarcıklarının çıkması için 1-2 kez tezgaha vurun.
    • Fırının en alt katına ısıya dayanıklı bir kapta su koyun. (cheesecake'in çatlamaması için) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika kadar pişirin. (Kenarları sabit ortası hafif sallanıyor olması yeterli)
    • Sosu için; frambuaz ufak bir tencere alarak şekerle kaynatın. Şeker iyice eriyince ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!