ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ FIRINDA DOĞAL ŞEKERLİ ARMUT TATLISI

Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı

Fırında Doğal Şekerli Armut tatlısı tarifim:
Turna yemişi kızılcık ailesinden ama daha tatlı ve kurutulmuş olarak bulunabiliyor. Ben seker yerine doğal tat ve ayrıca renk vermesi için denedim ve sevdik. Dilerseniz bu şekilde diğer kuru meyveleri de şeker yerine kullanabilirsiniz; böylece meyvenin kendi içindeki şekerinden faydalanmış oluyoruz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

7 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

meltemyilmazkeskin Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
16 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet armut
  • Kurutulmuş Turna yemişi
  • Toz ve çubuk tarçın
  • Çiğ badem

Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Armutların kabuklarını soyalım. İkiye bölüp göbeğini çıkaralım ve borcama dizelim.
  • Çiğ kuruyemişleri de kesip armutların içlerine yerleştirelim. Üzerine tarçın serpelim.
  • Borcama az miktarda kaynar su ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra üzerine kaymak ya da keçi labne peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz, çok yakışıyor.😙 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!