Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı

Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı
08 Ekim 2021
Turna yemişi kızılcık ailesinden ama daha tatlı ve kurutulmuş olarak bulunabiliyor. Ben seker yerine doğal tat ve ayrıca renk vermesi için denedim ve sevdik. Dilerseniz bu şekilde diğer kuru meyveleri de şeker yerine kullanabilirsiniz; böylece meyvenin kendi içindeki şekerinden faydalanmış oluyoruz.
Hazırlanma Süresi : 7 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 adet armut
  • Kurutulmuş Turna yemişi
  • Toz ve çubuk tarçın
  • Çiğ badem
Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Armutların kabuklarını soyalım. İkiye bölüp göbeğini çıkaralım ve borcama dizelim.
  2. Çiğ kuruyemişleri de kesip armutların içlerine yerleştirelim. Üzerine tarçın serpelim.
  3. Borcama az miktarda kaynar su ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Fırından aldıktan sonra üzerine kaymak ya da keçi labne peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz, çok yakışıyor.😙 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo