Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası

Yapımı kolay, lezzetli ve hafif, sonbaharın rengine yakışan enfes bir balkabağı pastası!
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası Tarifi İçin malzemeler
- 3-4 orta dilim Balkabağı
- 2 paket Burçak Bisküvi
- 125 gr. tereyağı
- 1 litre süt
- 2-2,5 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- Vanilya
- İsteğe bağlı fındık yahut ceviz
Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası Nasıl Yapılır?
- Balbakabağını üç yemek kaşığı toz şeker ile pişirelim; rondodan geçirip püre yapalım.
- Tereyağını tavada eritelim.
- Burçak bisküviyi rondodan geçirelim.
- Tereyağı ve rondodan geçirilmiş bisküviyi elinizle iyice yoğuralım ve borcam yahut başka herhangi bir oval kaba yayalım.
- Muhallebi için süt, un ve şekeri tencerede kısıt ateşte pişirelim, kıvamına gelince vanilyayı ekleyerek 2-3 dakika daha karıştıralım.
- Sıcak muhallebiyi bisküvili karışımın üstüne döküp iyice yayalım ve soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra balkabaklı püreyi üzerine yayalım. İsteğe göre rondodan çekilmiş ceviz yahut fındığı da ekleyebilirisiniz.
- İsteğe göre buzdolabında 2-3 saat bekletelim, daha sert bir kıvam isterseniz 6 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR