ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ BALKABAKLI LEZİZ VE HAFİF SONBAHAR PASTASI

Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası

Balkabaklı Leziz ve Hafif Sonbahar Pastası

Yapımı kolay, lezzetli ve hafif, sonbaharın rengine yakışan enfes bir balkabağı pastası! 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

1 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 3-4 orta dilim Balkabağı
  • 2 paket Burçak Bisküvi
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 litre süt
  • 2-2,5 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • Vanilya
  • İsteğe bağlı fındık yahut ceviz

Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası Nasıl Yapılır?

  • Balbakabağını üç yemek kaşığı toz şeker ile pişirelim; rondodan geçirip püre yapalım.
  • Tereyağını tavada eritelim.
  • Burçak bisküviyi rondodan geçirelim.
  • Tereyağı ve rondodan geçirilmiş bisküviyi elinizle iyice yoğuralım ve borcam yahut başka herhangi bir oval kaba yayalım.
  • Muhallebi için süt, un ve şekeri tencerede kısıt ateşte pişirelim, kıvamına gelince vanilyayı ekleyerek 2-3 dakika daha karıştıralım. 
  • Sıcak muhallebiyi bisküvili karışımın üstüne döküp iyice yayalım ve soğumasını bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra balkabaklı püreyi üzerine yayalım. İsteğe göre rondodan çekilmiş ceviz yahut fındığı da ekleyebilirisiniz. 
  • İsteğe göre buzdolabında 2-3 saat bekletelim, daha sert bir kıvam isterseniz 6 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!