ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ BALKABAĞI TATLISI

Balkabağı Tatlısı

Balkabağı tatlısı

Merhaba sevgili dostlar.. Sofraların ve kabakgiller ailesinin en tatlı besinlerinden bal kabağını tüketmenin tam zamanı. antioksidan özelliğiyle bağışıklığımıza, lif kaynağı ile bağırsaklarımıza fayda sağladığı gibi bir çok saymakla bitmeyecek faydası var. Damak çatlatan bu tarif akıllarda kalacak.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 dakika

Pişirme
Süresi

1 dakika

2 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gram balkabağı
  • 1+1/3 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon

Üzeri için:

  • Tahin
  • Ceviz

Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kabakları dört dilim olacak şekilde keselim.
  • Bir parmak uzunluğunda iki parmak genişliğinde keselim.
  • Ardından fırın kabımıza yerleştirip şekerini üzerine serpiştirelim ve en az 2 saat ağzı kapalı olarak bekletelim.
  • 2 saatin sonunda şekerle özleşen ve suyunu salan kabaklarımıza ekstra su ilave etmeden, üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fansız ayarda fırınımıza yerleştirelim.
  • 1 saatin sonunda folyosunu açalım ve bir kaç damla limon sıkalım.
  • Üstü açık olacak şekilde 15 dakika daha pişirmeye devam edelim. Tatlımız hazır. Afiyet olsun
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!