ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ BAL KABAKLI SANDVİÇ PASTA/ WHOOPİE PİE

Bal Kabaklı Sandviç Pasta/ Whoopie Pie

Bal Kabaklı Sandviç Pasta/ Whoopie Pie

Yumuşacık keki ve kremasıyla tam bir lezzet şöleni, bir tane asla yetmeyecek☺️

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

24 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bal Kabaklı Sandviç Pasta/ Whoopie Pie Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 yk. tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı bal kabağı püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pastacı Kreması İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Bal Kabaklı Sandviç Pasta/ Whoopie Pie Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını blenderla karıştırınız. Krema kıvamına geldikten sonra yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha karıştırmaya devam ediniz.
  • Daha sonra bal kabağı püresini ekleyip tüm malzemeler homojen kıvam alana kadar karıştırınız.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı bir kapta karıştırınız. Daha sonra sıvı karışıma ekleyip karıştırınız.
  • Bu harcın kıvamı kek hamuru kadar akışkan kurabiye hamuru kadar da katı olmamalı. İstenilen kıvamı almazsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Harcımızı sıkma torbasına koyup yağlı kağıt üzerine 2 cm aralıklarla sıkalım. Mini keklerimizin üzerlerini kaşıkla düzeltebilirsiniz.
  • Mini keklerimizi 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
  • Pişen mini kekler fırından alıp soğumaya bırakalım.
  • Pastacı kreması için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınız. Sıcakken vanilyaları ekleyip karıştırınız.
  • Tamamen soğuyunca oda sıcaklığında tereyağını ekleyip çırpınız.
  • Soğuyan mini keklerimizin arasına pastacı kremasını ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!